zaterdag 22 maart 2014

eierbotter

Vandaag ouderwets eten gemaakt,  eierbotter. Mijn oma hield veel van koken en bakken, volgens mij heb ik dat echt sel van haar dat ik graag in de keuken sta en graag iedereen verzorg met eten en drinken.
Soms maakte mijn oma eierbotter,  een oud Twents recept, van spek, meel en ei. Dat kregen we dan op een stukje roggebrood,  heerlijk.
Aangezien manlief vandaag aan het klussen was bij school,  nl doet,  dacht ik eens een stevige lunch te maken.
Ik ben begonnen met het uitbakken van een pakje spekjes.

Daarna in een schaal zo'n 80 gram bloem ggemengd met 4 eieren, 300 ml melk en 300 ml water. Dit bij de spekjes gedaan en daarna roeren door de pan heen, tot de boel gaat stollen. 
Lekker op een plakje roggebrood


3 opmerkingen:

  1. Mein Vader maakte dat soms voor mei in Enschede toen wiy daar noch woonden Ik hebt vaak gekeeken for een recept. Dank U!!!

    Co ter Mors

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als er geen water bij gaat gaat de eierbotter eerder stollen en is die nog smakelijker.

    BeantwoordenVerwijderen